7- ина лекари- невролози, специалисти вътрешни болести и др., 10 медицински сестри и 15 рехабилитатора се грижат денонощно за пациентите, потърсили спасение от болежките в Специализираната болница за рехабилитация в Сапарева баня. От десетилетия вече е доказала силата си спасителната комбинацията от минералната вода, лекуващите ръце на екипа и лечебните процедури.

Отец Димитър Филибев и Гергина Николова благословят приятели, клиенти и пациенти.

Част от екипа е и майката на сапаревобанския свещеник Димитър Фелибев, който пострада тежко при падане, докато боядисваше новата камбанария на параклиса „Св. Богородица“ в Сапарева баня. Майка му Иванка е сред стожерите в медицинския персонал, тя посреща с усмивка и консултира пациентите. И през новата година лечебната вода, масажи и богат набор процедури очакват хората, потърсили спасение в санаториума.

Хора от цялата страна намират лек за болежките си във ваните и басейните в санаториума.

Болницата е солидно оборудвана- има външни и вътрешни басейни с минерална вода, предлага се водолечение с минерален душ, вани, перлени вани, вани за подводен масаж, тангентор. Особено ценна е апаратурата за лечение с ултразвук, магнит, лазер, електростимулатор за мускули. Болницата предлага и калолечение, лечение с луга, физиотерапия, механотерапия и лечебна физкултура. Разполага с 200 легла. Миналата година столовата беше преобразена в красив ресторант, едното крило е изцяло ремонтирано и обновено. Екипът стриктно спазва противоепидемични мерки, всички се движат с маски или шлемове, хората влизат след измерване на температурата. Навсякъде са поставени дезинфектанти, а вани, уреди и т.н. се почистват след всяко ползване. Храната също е на добро ниво, има закуска, обяд и вечеря. Болницата за рехабилитация и възстановяване е отворена всеки ден и приема пациенти. В момента на място има 35 души. Настаняването става с направление от личен лекар с №3 и №7. Приемът е абсолютно безплатен и обезпечен от НОИ. Потребителска такса се плаща, ако пациентът не е лежал в болница, тя е на стойност 39 лева. Потребителска такса не плащат и хора със 71% инвалидност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here