Депресия след развода с адвокат П. Шейтанова най- вероятната причина за самоубийството на прокурор Вл. Шейтанов от Кюстендил

Владимир Шейтанов

Колеги на самоубилия се прокурор от Кюстендил Владимир Шейтанов, който беше намерен прострелян днес в дома си, коментираха пред 4ВЛАСТ, че магистратът от няколко години е разведен с местната адвокатка Вася Пешева. След развода той бил ужасно подтиснат и се променил, изпаднал в депресия заради проблемите в личния му живот.

От брака си с адвокат Пешева има две дъщери, а от първия си брак има син, магистратът е живеел сам.

Съпругата на прокурор Шейтанов – адвокат Вася Пешева пък беше предеседател на Общинския съвет на Кюстендил мандат 2007 – 2011 г., тя беше от групата на действащият депута и лидер на ГЕРБ Валентин Микев, а след това изкара и още един мандат като общински съветник с листата на ГЕРБ.

Навремето Пешева беше адвокат на издирвания преди години във Франция Славчо Игов от известния клан на Гольовците. Тя се отказа от защитата му в деня, когато вървяха протести на защитниците заради неплатени възнаграждения на служебните адвокати. Така съдът не успя да назначи съдебен защитник на Игов и беше принуден да го пусне след 72-часовото му задържане с прокурорска заповед.

Славчо Игов – Ице Гольовеца има няколко присъди във Франция и България. Той излежа присъда в Бобовдолския затвор, като бе освободен през 2008 година. Игов бе експулсиран през 2006 г. в България от Франция и бе транспортиран в Бобовдолския затвор, където доизлежа присъдата си за сводничество, наложена му от френски съд през 2002 година. Срещу Игов се водеше и дело за опит за убийство, като съдебното преследване бе във връзка с кървав побой от 1996 година в ромския кв. „Изток“ на Кюстендил. При сблъсъка между двата цигански рода  – Гольовци и Кондовци. Тогава пострадаха тежко трима души. Ице Гольовеца пребивава  във Франция с фалшив паспорт, установява се в град Тулуза. Там създава верига от публични домове, разкрити през 2001 година. Специализирана полицейска операциябе проведена в ромския квартал „Изток“ на Кюстендил. Извършват се претърсвания и изземвания от 12 адреса, на които живеят членове на фамилията „Гольовци“, каза за Дарик директорът на ОД МВР.- Кюстендил, комисар Георги Джоглев. Акцията е под наблюдението на Окръжна прокуратура- Кюстендил. Срещу лидера на „Гольовци“- Славчо Игов е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. Той е заведен на разпит в полицията, като се очаква решение на прокуратурата за задържането му. „Открити са списъци с имена и записи на заповеди, като работим по линия на лихварството“, допълни комисар Джоглев.

Именно лихварите са тези, които държат гласовете в ромските гета. Затова са ценни Гольовци, обясняват експерти.

Вася Пешева беше адвокат и на фермера Петър Пищалов, който преди две години беше разследван за смъртта на кончета в Осогово, след като ги остави да гладуват в планината.  Прокуратурата обвини Пищалов в нехуманно отношение към животните, но отказа да търси от фермера наказателна отговорности така в началото на 2020 г. той беше оправдан от Районния съд.

Разследването по случая продължава.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here