Капранов на път към съдебната зала.

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил постанови мярка за неотклонение „Домашен арест“ за Васил Капланов Каплата. Окръжните съдии са отменили определението на Районен съд – Дупница, с което бе потвърдена мярката му за задържане под стража.
Съдът в Кюстендил го пуска, като указва на обвиняемия, че няма право да напуска домашния си адрес без разрешение и допуска контрола да бъде осъществяван чрез средствата за електронно наблюдение.
Капланов е привлечен като обвиняем за закана за убийство срещу рокера от Дупница Димитър Недев. Заканите бяха отправени, докато Каплата беше под домашен арест по обвинение за незаконно притежание на боеприпаси.
В мотивите си Окръжен съд посочва, че от доказателствата по делото, все още продължава да съществува обосновано предположение, не е налице реална опасност от укриване, но е налице опасност от извършване на престъпление, доколкото сегашното, за което му е повдигнато обвинение е извършено по време на мярка „Домашен арест“, по друго досъдебно производство. Задържането под стража не следва да продължава, доколкото има категорични данни за влошеното здравословно състояние на обвиняемия Васил Капланов, които са несъвместими с пребиваването му в местата за лишени от свобода.
Напрежението в Дупница около името на Капланов е огромно заради изчезването на Янек Миланов. Последно мъжът е видят от съседите си вечерта на 31 юли да се качва в джипа на Капланов. От тогава няма и следа от него. Капланов е разпитван във връзка със случая, адвокатите му съобщиха, че той е оказал пълно съдействие на разследващите, които не са открили нищо срещу него и затова няма повдигнато обвинение срещу клиента им. По обвинение, че е надраскал колата на Миланов беше задържан и синът на Капланов Николай. Ябълка на раздора между мъжете е бившата съпруга на Капланов Петя, с която Миланов имал романс.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here