„Автомагистрали Хемус“ в Дупница остана с пустееща 15- етажна сграда, асфалтова база и бетонов възел, на които търси стопани

15 души работници, една огромна пустееща сграда, бетонов възел и асфалтова база са останали от клона на „Автомагистрали Хемус“ в Дупница. Предприятието с 60- годишна история, което беше едно от най- мощните в Югозапада с над 120 служители, вече е хлопнало кепенци. 15- ината дупничани, които работят към фирмата, са прехвърлени от дупнишкия към клона в София и заедно с още толкова работници от Перник се трудят на кариерата на дружеството в село Студена. От пролетта е обявена за продажба сградата на фирмата, която се намира на изхода на Дупница на кръстовището, където пътят се разделя към Самоков и София. Зданието е на 15 етажа, действа единствено ресторантът и преотстъпените безвъзмездно от фирмата помещения на читалището. Механата е запечатана, след като ресторанторът Георги Стойнев се изнесъл, понеже получил отказ да му намалят наема. Сградата има и хотелска част.

Радослава Чеканска, кметът на Дупница М. Чимев, Любомир Галчев и други на първа копка.

В Дупница „Автомагистрали Хемус“ разполагат и с бетонов възел край село Краници, който не работи.

Н. Галчев

Наличната асфалтова база е преотстъпена на Николай Галчев, който осъществява рехабилитацията на пътя Дупница- Клисура- Самоков. Търси се нов собственик както на сградата, така и на базите. „Целият ми живот мина в предприятието. Сега съм пенсионер. Не мога да гледам тази картина, още повече, че базата е на крачки от дома ми. В крайна сметка всичко се свежда до човека. Част от директорите починаха преди 2-3 години, други, като мен, се пенсионираха и не остана кой да се бори за поръчките, ето го резултатът. А ние се борихме и то здравата, за да преодоляваме конкуренцията в Югозапада. Ето до къде се стига само в един миг. „, каза Йордан Йорданов, който е общински съветник в Общински съвет Дупница.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here