Кметът на Кочериново Иван Минков: Сбъдваме мечтата си за ремонт на парка с отпуснатите 1,2 млн. лв. от правителството

Иван Минков

Отпуснатите 1 200 000 лв. от правителството сбъдват отколешна мечта в община Кочериново за ремонт на парка. Кметът на градчето Иван Минков сподели, че мястото ще добие изцяло нов вид след ремонта.
„Една дългогодишна наша идея и мечта е на път да се реализира, след като правителството на Борисов само преди броени дни отпусна средства в размер 1 200 000 лв. на Община Кочериново. Майките с деца, младите и възрастните хора от Кочериново ще имат един нов и модерен градски парк, където да прекарват свободното си време и да спортуват. Искам да благодаря на правителството и на премиера Борисов за неоценимата подкрепа, която е в интерес на всички жители на нашата община“, заяви кметът на Кочериново Иван Минков. Допълнителната финансова помощ бешу отпусната с постановление на Министерски съвет тази сряда.
Проектът за ремонт предвижда цялостна реконструкция и благоустрояване на Градския парк в Кочериново. Ще бъде изградена нова алейна мрежа, детски площадки, фонтани, цветни кътове и места за отдих, всички с достъп за хора с увреждания. „Ще бъде подобрен и достъпът до парка, като довеждащите до него улици ще бъдат асфалтирани“, обясни още градоначалникът. С реализирането на проекта ще бъдат създадени нови възможности за отдих, спорт и социални контакти на жителите и гостите на община Кочериново.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here