В самоковското село Драгушиново чакат с нетърпение старта на ремонта на площада в селото и на уличната мрежа. Работата вече е съвсем опечена, след като правителството отпусна за реализирането на проекта 649 000 лв. Ремонтите ще стартират догодина.
Кметът на селото Георги Хаджийски отдава заслугата за финансовата инжекция на зам.- председателя на парламента Валери Симеонов, който е посетил Драгушиново в началото на годината. На срещата са присъствали управникът на селото, кметът на община Самоков Владимир Георгиев и Симеонов. Симеонов обещал съдействие за финансиране на проектите. Община Самоков и пое ангажимента да съдейства за осигуряване на финансиране за реализиране на съответните инфраструктурни дейности. Служители в администрацията на община Самоков и кметът на Драгушиново Георги Хаджийски подготвили необходимите документи и искане за отпускане на допълнителен трансфер за първото полугодие на 2020 г., който вече е факт.
Припомняме, че за община Самоков правителството отпусна 1 197 000 лева за ремонт на улици и изграждане на водопроводна и канализационна мрежа в града.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here