Новите блокове в пернишкия кв. Тева на финалната права! Ще подслонят 100 души от социално-слаби семейства

Напредва строежът на жилищните блокове в кв. Тева, които ще подслонят 100 души. След като дълги години блоковете стояха недостроени в самия център на квартала, сега те придобиват завършен вид по програма „Региони в растеж“ и съфинансиран от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие, пише zapernik.com.

Блок 20 и блок 21 в кв. Тева ще бъдат предназначени за настаняване на социално-слаби семейства.

Вече е положена цялостнатата изолация на двата блока с дебелина 10 см., положената е минерална настилка и е оформена дилатационната фуга между блоковете. Изцяло е монтирана нова ПВС дограма, а вътрешната част на блока в момента се измазва и боядисва.

Освен това е изградена нова водопроводна инсталация за студена и топла вода, както и вътрешна водопроводна инсталация за пожарогасене. Нова е и канализационната система на сградите. Изградена е изцяло нова електроинсталация. Извършва се монтаж на входните метални врати на апартаментите.

Целият процес по строително-монтажните дейности се следи изкъсо от проектанта, консултанта по надзор и екипът за управление на проекта, съобщават от Община Перник.

Дpaгoмиpa ЙOPДAHOBA

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here