Уличиха заведение за обществено хранене и хотел в Благоевград в кражба на ток

0
1

Два обекта в Благоевград са установени вчера в кражба на ток. И при двата служители на елктроразпределително дружество са потърсили за съдействие полицията в града.

Около 14.30 часа в 01 РУ Благоевград са потърсили съдействие служители на елктроразпределително дружество, които съобщили за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. Полицейски служители са оказали съдействие при извършената проверка в заведение за обществено хранене на ул. „Т. Александров“ в Благоевград.

Констатирано е, че от неустановена дата до 14.30 часа на 02.12.20 г.е осъществено неправомерно присъединяване към мрежата като са монтирани пробивни токови клеми към външен захранващ кабел в съседна сграда, с което е променена схемата на свързване и са създадени условия да не се измерва потребената електрическа енергия. В 01 РУ Благоевград е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234В, ал. 1 от НК.

Малко по- късно в 02 РУ Благоевград е съобщено и за друго неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. Полицейски служители са оказали съдействие при извършената проверка в хотел, намиращ се в кв. „Вароша“. При проверката е констатирано, че от неустановена дата до 15.00 часа на 02.12.20 г. е осъществено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежата като са монтирани пробивни токови клеми към захранващ кабел, с което е променена схемата на свързване и са създадени условия да не се измерва използваната електрическа енергия.

В 02 РУ Благоевград е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234В, ал. 1 от НК.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here