Проф. д-р инж. Димитър Тадаръков е новият ръководител на отдел “Икономическо развитие” в общината. Той е собственик на ЗМК в Благоевград. Това съобщи на брифинг кметът на Благоевград инж. Румен Томов.

Професорът обяви намерението си да представи програма за 20 години за развитието на Благоевград и областта като първата свободна икономическа зона в България.

Разширена комисия с участието на общински съветници и експерти одобри почти единодушно, с един въздържал се, проект за изграждане на храм “Свети Мина” в района на пазара в Благоевград, който бе внесен от неврокопския митрополит Серафим, стана ясно на пресконференцията.

Проектът не се вмества в новите изисквания за терена, гласувани миналия петък от ОбС, който отдели от целия терен от 1800 кв метра за храм 800 квадрата за паркинг.

Кметът Румен Томов съобщи, че ще иска местнят парламент да отмени решението си и да се съобрази с мнението на комисията от 18 души.

„Не харчете пари на вятъра, има достатъчно църкви, църквите в миналото са били школа, там са обучавали деца до четвъро отделение. Сега положете грижи за болницата, изграждайте здравни заведения, медицински центрове и спасявайте хората от мор“, писаха на редакционната ни поща десетки жители на Благоевград.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here