Янек Миланов

За втори път удължиха с 2 месеца срока за разследване по досъдебното производство за отвличане на Янек Миланов. Това се случи с решение на Окръжната прокуратура в Кюстендил и през септември.

Капранов на път към съдебната зала.

Припомняме, че от дупничанина няма следа от 31 юли, въпреки масираните претърсвания на полето около Дупница и яз. „Дяково“. Водолази влязоха във водоема и миналата седмица. Както е известно, за последно Миланов е видян да се качва в колата на бившия гард на Братя Галеви Васил Капланов Каплата. През лятото Капланов беше задържан пред погледа на клиентите в заведение в „Горна махала“ в Дупница. Арестът обаче не беше заради изчезването на дупничанина, а за незаконно държане на боеприпаси. В последствие Капланов се сдоби с още едно обвинение докато беше под домашен арест заради отправени заплахи към рокера Димитър Недев.

Гешев в полето край Крайници, което полицията претърси.

Прокуратурата размрази и старо производство срещу гарда на Галеви за побой. Синът на Капланов Николай пък беше обвинен за повреждане на колата на Миланов. В хода на разследването се разбра, че изчезналият мъж е имал авантюра с бившата съпруга на Капланов Петя. При акциите около издирването на Янек Миланов тя също беше задържана за кратко, разследващи й взеха и ДНК проба.

Гл. прокурор проведе и среща с прокурори от града. Обяви, че се отварят стари производства, свързани с Капланов.

Със случая се ангажира лично главният прокурор Иван Гешев, който на няколко пъти идва в Дупница и разговаря с прокурори от местната прокуратура. Той се срещна и с брата на изчезналия. Резултат обаче няма. На два пъти дупничани излязоха на протест пред полицията в Дупница и директно поискаха оставката на директора Борислав Динев. Според близки и приятели е имало фатално забавяне на разследването по случая, който се превръща в пълна мистерия. От прокуратурата мълчат и не разкриват подробности за разследването, което се води срещу неизвестен извършител. В Дупница обаче продължават да се питат „Къде е Янек?“ с надеждата този въпрос да намери отговор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here