Фирма от Хасково ще достави и монтира асансьорите за новата детска градина в Банско. Както е известно, детското заведение, в което са вложени 1 206 443 лв., не можа да отвори врати през септември. Причината беше недостиг от около 200 000 лв. за изграждане на съоръженията и за оборудване, без което проектът не се считаше за завършен. Преди две седмици дойде добрата вест, че държавата отпуска 206 700 лв., което ще позволи завършването на проекта. Договорът за доставката и монтирането на асансьорите с фирма „Вертикал 1“ от Хасково с управител Тодор Савов е вече факт.

Стойността е 102 000 лв. Парите са за доставката и монтажа на един пътнически асансьор и 2 кухненски. Съоръжението за пътници, което е с товаримост до 630 кг, е на стойност 60 000 лв. без ДДС, а кухненските ще струват 25 000 лв. без ДДС.
Остава да се осигури оборудване на занимални и сервизни помещения с остатъка от парите. Детското заведение, което ще носи името „Слънце“, е супер модерно, сградата е красива и с изключително модерна визия. На място ще има 4 групи, които ще се обгрижват при съвременни условия и здравословна физическа среда. В сградата има обособен лекарски кабинет, занималня, спални помещения и физкултурно-музикален салон, а дворът и площадките са с южно изложение.
Финансирането за довършването на проекта идва чрез Министерство на образованието и науката, което е одобрило допълнителни 206 700 хиляди лева от националната Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here