Сотир Сотиров
Заедно с братята си Георги и Боян участва в изграждането на шанците в Самоков и Боровец
На 28 ноември 2020, Ден, в който всичко бе обляно в слънце и светлина, си отиде Сотир Захариев Сотиров, съобщава Bulgarian SKI Federation.
Майстор на спорта, 5-кратен републикански шампион по ски скок, двукратен републикански шампион по хандбал с отбора на ВИФ, треньор и общественик.
Сотир е ярък представител на изчезващ вид всестранно развити спортисти – в родния Самоков започва да се занимава с алпийски ски на 14 години, като 20 годишен студент във ВИФ открива любовта си към летенето. Като ски скачач е шампион на България за 1963, 1965, 1966, 1968 и 1969 година. Четирикратен носител на купата на вестник „Отечествен фронт“. След дипломирането си във ВИФ става и треньор, има принос за развитието на спорта в Самоков във всички поколения самоковски скачачи.
Заедно с братята си Георги и Боян участва в изграждането на шанците в Самоков и Боровец.
Нека да си спомняме с усмивка за Сотир Сотиров – личност, оставила дълбок отпечатък в развитието на ски спорта и в сърцата на хората, които го познават!
Църковната служба ще се състои на 02.12.2020 год. от 13:00 часа в Митрополитската църква „Успение на Св.Богородица“ в Самоков, близо до дома, в който е израсъл.
Българската федерация по ски изказва искрени съболезнования на семейството на Сотир Сотиров.
Светла му памет!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here