Общо 19 общини в София област разполагат с горещи телефони на „Патронажна грижа“, на които може да бъде заявена доставка на храни, лекарства и продукти от първа необходимост по време на пандемията. Сред тях е и община Костенец.
Екипите на „Патронажна грижа“ могат да съдействат и за заплащането на битови сметки, както и за неотложни административни услуги. От услугите могат да се възползват възрастни хора над 65 г. в невъзможност за самообслужване, хора с увреждания или поставени под задължителна карантина. Помощ могат да потърсят и самотни родители на деца до 12-годишна възраст, които не могат да ги оставят сами. Към момента общо 1151 нуждаещи се разчитат на услугите на „Патронажна грижа“. Услугите се предоставят по проекти на общините на обща стойност около 1,9 млн. лв., финансирани със средства от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. „Патронажна грижа“ не се предоставя в общините Божурище, Златица и Ихтиман, тъй като не са кандидатствали по тази мярка.
Ако имате нужда от помощ по време на пандемията, може да позвъните на телефоните на „Патронажна грижа“ във Вашата община:
•за община Костенец – заявки се подават на телефон 0876345 940.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here