Съветниците от СДС Костадин Костадинов, Георги Георгиев, Иван Раков, Боби Коларов и Емилия Райчова.
Първан Дангов в разговор с Пламен Соколов на сесията, вляво с бялата риза е Костадин Севдин, вдясно Иван Танев от „Глас народен“.

„Съветниците на БСП и съратниците им в Общинския съвет опразниха касата на община Дупница. Заради блокираната преди месец докладна за финансиране на новата инсталация за отпадъци в Джерман се наложи общината да извади от собствените си средства 850 000, за да не загуби отпуснатите по проекта 7 716 298 лв.“, това съобщи за „4Власт“ председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов.

Методи Чимев, Костадин Костадинов, Йонко Гергов

Проектът се финансира изцяло от ЕС, но по договора има клауза за предварително финансиране към МОСВ и фирмата изпълнител. По този повод през октомври кметът Методи Чимев внесе докладна, с която поиска разрешение от ОбС да подпише запис на заповед, гаранция за банков зем, платима в полза на МОСВ и фирмата изпълнител, с което да стартира работата. След първият етап от строителството, Европа осребрява заема и обезпечава изцяло стоителството. В залата имаше жители на Джерман, които се обявиха за пореден път срещу депото. В крайна сметка докладната се препъна за 1 глас, след като бяха събрани 16 гласа „за“, което не се беше достатъчно. 11 съветници гласуваха против.

Първан Дангов, вдясно, до него Станислав Павлов и Александър Анин.
Първан Дангов и Георги Градевски

Това бяха от БСП Александър Анин, Асен Илиев, Бойко Христов, Валентина Караганова, Ивайло Петров и Първан Дангов, от „Глас народен“ Миглена Вельова и Георги Градевски- Конан, независимият Георги Василев Градевски, Костадин Севдин и д-р Пламен Соколов от Движение “Заедно за промяна”.

Общинските съветници Вергил Кацов, Леонид Хаздай, Георги Георгиев, Георги Коларов, Костадин Костадинов, Йонко Гергов и Иван Раков

Въздържаха се Вергил Кацов от “Народен съюз”, Иван Танев от “Глас народен” и д-р Александър Паризов от ГЕРБ.

Георги Градевски вдясно, Миглена Вельова и Леонид Хаздай, на заден план с бялата риза е независимият Георги Градевски.

„Сега, вместо да имаме пари, за да посрещаме ежедневните разходи, като аварии, дупки, спешни нужди, ние нямаме пукнат грош. Всички се бунтуват срещу такса „смет“, защото се плаща солено, за да возим боклукът до София., но се надуват балони и се правят опити да се спре ключовият за нас проблем, който най- накрая да реши проблема с отпадъците“, каза Костадинов. В докладната, която не беше гласувана през октомври, кметът беше записал, че общината има право на авансово плащане, но това може да стане само след издаване на запис на заповед за  банкова гаранция, за което обаче не се получи разрешение. Така се оказва, че парите трябва да се извадят от местни бюджет. А това се налага, защото изтичат 24- те месеца от подписването на договора от декември 2017 г. Дупница за строителството на новата инсталация, която ще обслужва и общините Бобов дол и Сапарева баня. „Ако от МОСВ си поискат парите по проекта, това означава банкрут за общината. В Костинброд имат такова депо и акумулират приходи от 900 000 лв.“, каза председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here