Част от улиците в Дупница възмущават жителите, но не и шепа съветници.
Съветниците от СДС Костадин Костадинов, Георги Георгиев, Иван Раков, Боби Коларов и Емилия Райчова.

20 общински съветници с гласовете си спасиха 300 000 лв., които ще останат в касата на община Дупница. Както съобщихме, сумата беше част от отпуснатите средства за сондажа за термална вода в село Бистрица, който се оказа, че не може да бъде осъществен в рамките на годината. За да не загуби общината отпуснатите средства, екипът на кмета Методи Чимев предложи актуализация на капиталовите разходи в бюджета, с което средствата да се пренасочат за ремонт на улици.

Съветниците от ГЕРБ гласуваха със „за“.

Точката обаче срещна отпор в Общинския съвет. Тя не мина гласуването на сесията през октомври и общината беше изправена през угрозата да загуби парите. Днес обаче стана ясно, че това няма да стане. Глас за актуализацията са дали съветниците от ГЕРБ, СДС, БДЦ, „Народен съюз“, Костадин Севдин и Йонко Гергов.

Георги Красимиров Градевски- Конан вдясно, Миглена Вельова и Леонид Хаздай, на заден план с бялата риза е независимият Георги Градевски.

Шарено гласуваха „Глас народен“, „за“ са били Леонид Хаздай и Иван Танев, с „въздържал се“ са гласували Георги Градевски и Миглена Вельова.

Първан Дангов, вдясно, до него Станислав Павлов и Александър Анин и

Против са гласували седмината от БСП както и независимият Георги Градевски. В гласуването не са участвали Димитър Крекманов от ГЕРБ, Костадин Костадинов от СДС и Пламен Соколов. Съветниците от БСП се събраха днес следобед на пресконференция, на която обявиха, че са искали парите да се върнат в републиканския бюджет.

Бойко Христов- вляво, до него са колегите му от БСП Валентина Караганова и Александър Анин.

Причината обяви общинският съветник Валентина Карагонова от името на групата на БСП: „Няма прозрачност, гласуваме с против докладните относно финансите на общината. Не разполагаме с повече информация освен две графи „било“ и „става“. „Това е позор и абсурд.“, обяви за „4Власт“ председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов, който не участва в гласуването, тъй като е под карантина и в болничен. „Защо не са си направили труда да отправят конкретни запитвания, дори и публично, ако не искат да пишат до кмета и финансовия отдел на общината. В обвинението, че липсва прозрачност няма конкретика. Щях да ги разбера, ако бяха казали, че искат тези 300 000 лв. да отидат не за асфалтиране на ул. „Евтим Трайчев“, а например за „Батенберг“. С това решение те казват, че не желаят да се асфалтират улици. Те изправиха общината пред угрозата да остане на червено.“, коментира още Костадинов .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here