На  22.11.2020 г., се проведе събрание в църквата „Възнесение Господне“ в самоковското село Гуцал за избор на ново Църковно настоятелство и Проверителна комисия.

Определено бе Изборно бюро, което да проведе изборите в следния състав:

Председател: Енорийски свещеник икн. Георги Шопов и членове:Младен Божинов, Елена Карачорова, Николай Николов, Ангел Христов.

Всеки, който имаше желание да участва в изборите, трябваше да попълни Заявление и Декларация за участие. След проведено тайно гласуване и преброяване на бюлетините бе избрано следното Църковно настоятелство:

  1. Младен Божинов – 32 гласа;
  2. Светослав Петров – 31 гласа;
  3. Венелина Луканска – 28 гласа;
  4. Славчо Славчев – 27 гласа;

По право и закон в него влиза и Енорийския свещеник икн. Георги Шопов. Направено бе и тайно гласуване за избор на Проверителна комисия, която е в следния състав:

  1. Николай Николов – 34 гласа;
  2. Любомир Лазаров – 33 гласа;
  3. Милка Георгиева – 32 гласа;

След приключване на гласуването и преброяването на бюлетините, бяха обявени и резултатите и попълнен избирателен протокол, който предстои да бъде изпратен и съответно одобрен от Св. Митрополия.

След одобрение новото Църковно настоятелство и Проверителна комисия ще могат да започнат своя четири годишен мандат, което се очаква да бъде в първите дни на 2021 година.

След встъпване в длъжност те ще приемат отчета на старото Църковно настоятелство, Проверителна комисия и Касиер, както и ще направят избор на нов Касиер, който да бъде утвърден с тяхно решение.

„Благодарим за участието на всички жители на село Гуцал. На новото Църковно настоятелство и новата Проверителна комисия пожелаваме да са живи и здрави, да участват активно в църковните дела, помагат и влагат положителна енергия в начинанията, които предстоят и нека знаят, че от тях зависи каква ще бъде посоката на мисията, визията и целите пред църква „Възнесение Господне“ в село Гуцал”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here