Общината решила да открие триажен кабинет, но заради липсата на медици тази идея е отпаднала

В условията на пандемия от Ковид-19, Бобов дол е една от общините без болница. В опита си да се справи със ситуацията общината решава да открие триажен кабинет в града, но заради липсата на медици тази идея е отпаднала.

В миньорското градче болница няма от години. Затова при необходимост хората там се лекуват в Дупница, където има две болници.

Д-р Станислав Шушков е сред малкото лекари в града, които трябва да спасяват животи, а това сега е особено трудно, той е от Дупница.„На нас районът ни е от Бобов дол и трябва да ги караме в Дупница.Там има две болници, които и двете са препълнени с болни и няма никакви места“, разказа д-р Шушков.

„Ние ще ги откараме, но ако няма място, не знам, трябва да разкрият допълнителни легла“, каза още д-р Шушков. пред телевизия https://www.bgonair.bg/

За миналия месец диагностицираните с Ковид-19 са 80 души. Трима са починали. Броят на заразените обаче реално е по-голям. Заради липсата на пари и лаборатория хората масово се лекуват у дома без тестване.

„Много от нашето население няма възможност да отиде да си направи тест и да се диагностицира, и карат това заболяване вкъщи, в домашна среда. Нямаме болница, нямаме медицински център, разчитаме само на Спешния център“, заяви зам.- кметът на общината Детелина Борисова. 

Драгомира Йорданова

2 КОМЕНТАРИ

  1. Работил съм 20г. в р-к“Бабино“и при ОДРАСКАН пръст минни спасители придружаваха до БОЛНИЦАТА миньорите .Сега като няма мини и миньори ТА и БОЛНИЦА ЛИ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here