Вчера след обяд пламна пожар в кметството на с. Коркина. На място са пристигнали екипи на Бърза помощ и МВР гр. Бобов дол, но инцидентът не е отразен в полицейския бюлетин.

По непотвърдена информация причината за пожара е опит да бъде запалена печката в канцеларията на кметския наместник – Симона Тикбиюк, която е изпаднала в шок от ужаса.

„Симона се опитала да „разпали” печката, която служи за отопление през зимният период. Тя налива бензин и огъня пламва, това е споделила пред коркинци,то и няма как иначе да стане.“- каза Любен Лазаров.

Изгоряла е канцеларията на кмета и архива на кметството, голяма част от документите са унищожени. Тепърва ще се установява размера на щетите.

Жителите на село Коркина ще поискат отстраняването и от длъжност в понеделник от кмета на община Бобов дол.

Информация получихме от екскмета на село Коркина Любен Лазаров, който се обади в редакцията.

Потърсихме за коментар кметицата, екипа на вестник 4ВЛАСТ през целия ден се опитваше да се свърже с Симона Тикбиюк, тя не отговори на обажданията, след което си изключи телефона. Тя запазва правото си на отговор.

Инцидентът отприщи лавина от коментари в социалната мрежа, публикуваме по- интересните 1:1:

  • Юлия Христова Каквото и да е изгоряло няма значение, единственото важно е човешкият живот, радвам се, че Симона е жива и здрава, това е най-важното
  • Angela Iordanova Този екскмет още не може да преживее, че друг е кмет и ръси злобни коментари по адрес на настоящата кметица вместо да си гледа пенсионерския живот.
  • Eli Georgieva Симона си върши много съвестно работата , отговорна и честна е и винаги е готова да помогне на хората в нужда, дава всичко от себе си. Важно е че е жива и здрава, всичко останало се оправя и на всеки може да се случи, хайде да не бъдем злобни и нападателни. Това е инцидент!
  • Соня Иванова В кой век живеем за да се отопляват кметствата с печки на дърва и въглища!?
  • Ivanka Todorova Екскмете,дай път на младите.
  • Ani Todorova Todorova – Mollova Злбони сте хорица,не е нужно !
    Всичко е материално важното ,че е жива и здрава!
  • Velichka Lazarova Симона Тикбиюк важно е ти да си добре. Хорските уста не може да я затвориш. Всичко ще се оправи. Нищо не е по-важно от човешкият живот.🍀😘
  • Violeta Stoilova Лелее,каква злоба.Ами това е един инцидент,който може на всеки да се случи,дори и в къщи.Да не би да е лиснала бензин на кметството с цел да го запали.Добре че тя не е получила изгарания,стреса с времето ще отшуми.На всички които злобеят и използват тоВижте още

Драгомира Йорданова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here