133-ма души от област Кюстендил са дали положителни проби за Ковид-19 през изминалите 24 часа, съобщават от Областния кризисен щаб.
Новите случаи по общини са: Кюстендил – 77, Дупница – 45, по трима новозаразени в Кочериново и Сапарева баня, по два нови случая в Бобов дол и Бобошево и един в община Невестино.
По данни на РЗИ взетите и изпратени за изследване проби от цялата област през вчерашния ден са общо 141.
Хоспитализирани са 31 човека в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ – град Дупница. 15 от пациентите са на кислород и в тежко състояние, останалите са в средно тежко състояние.
Към този час 58 лица са хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Двама души са интубирани и в критично състояние, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние.
28 души са хоспитализирани в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Една част от тях са в по-тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко.
През изминалото денонощие има починала 52-годишна жена от община Дупница. Областният кризисен щаб изказва искрени съболезнования на семейството и близките на починалата.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here