Правителството ще осигури на нашите Специални части допълнително въоръжение, техника и оборудване, които ще допринесат за успешното изпълнение на техните задачи. Даваме и възможност за участие на предприятия от българската отбранителна промишленост в производството, обслужването и ремонта на придобитото въоръжение и техника. Едно от тези предприятия е „Самел-90“ в Самоков, което изнася продукция в Бахрейн, Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия.

Това разкри премиерът Бойко Борисов при посещение на завод на военни автомобили за пехотата край Самоков в Деня на християнското семейство, става ясно от негово живо включване във Facebook.

От завода пък му показаха и колите, които в момента произвеждат за немския Бундесвер. Вече са произвели 5, а остават още 5.

От началото на пандемията фирмата „Самел-90“ в Самоков е получила близо 390 хил. лв. по мярката 60/40. С тези средства са запазени близо 80 работни места. Компанията е най-голямата в страната в областта на електронната отбранителна индустрия. В нея работят над 400 висококвалифицирани работници и специалисти, като продукцията се изнася за 35 държави.

С над 1 млрд. лв. подкрепихме българския бизнес по време на кризата. Социално-икономическите ни мерки работят и във фирмата „Самел-90“ в Самоков това се вижда. Тук благодарение на 60/40 работата си запазиха близо 1/4 от всичките 400 служители. Важно е хората да не спират да работят. Така не само икономиката ще върви, но и ще запазим психиката на хората. Ако имат работа и препитание, българите ще са спокойни и ще минем по-леко през пандемията.

Освен в развитието на технологични и производствени възможности, от фирмата Самел-90 са насочили усилията си и в изграждането на балнео, спортно – възстановителен комплекс с медицински и конферентен център, жилищен комплекс, хотел и парк. Общата инвестиционна стойност на проекта е 70,1 млн лв. Предвиденият срок за завършване е 3 години.

Сигурен съм, че с реализирането на проекта ще се допринесе сериозно за цялостното развитие на региона. Правителството ще осигури на нашите Специални части допълнително въоръжение, техника и оборудване, които ще допринесат за успешното изпълнение на техните задачи. Даваме и възможност за участие на предприятия от българската отбранителна промишленост в производството, обслужването и ремонта на придобитото въоръжение и техника. Едно от тези предприятия е „Самел-90“ в Самоков, което изнася продукция в Бахрейн, Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия. – каза премиерът Бойко Борисов в Самоков.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here