11 семейства са подали документи в община Дупница за финансово подпомагане за инвитро процедури. Финансовата подкрепа, която се отпуска на всяко семейство, е 2000 лв.
Здравната комисия към Общинския съвет в Дупница вече е одобрила молбите на кандидатите, сега съветниците трябва да утвърдят списъка, за което председателят на комисията д-р Александър Паризов е внесъл докладна.
Документите на кандидатите се приемаха до 17.09.2019г. Комисията е решила, че всички 11 семейства отговарят на изискванията за отпускане на помощта.
За първите шест месеца на 2020 г. в Дупница проплакаха 4 бебенца, чиито родители са били подпомогната през кампанията за миналата година. Инициативата е в ход от 2012 г. Припомняме, че през септември миналата година в заседателната зала на общината беше поставено т.нар. дърво на живота. Дървената скулптура е с височина от 2,70 м, а по клоните на дървото всеки родител постави снимки на бебенцата, родени след помощта на общината. През 2018 г. кметът Методи Чимев получи и награда „Ангели на благодарността“ от фондация „Искам бебе“ заради работещата кампания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here