Доц. Недин и лекарите Милев, Кирова и Борисова ще дежурят в триажния кабинет в Дупница, с което е обезпечено лекарското присъствие в звеното, оказало се ключово в момента. Добрана новина съобщиха от община Дупница.
На смяна тази вече от 19 часа ще бъде доц. Димитър Недин от общинската болница. За събота, неделя и понеделник от 13 до 19 часа ще има медицинско лице, което ще взема проби, а след 19 часа ще застъпва дежурен лекар. Нощните смени в триажа са до 1 часа след полунощ.

Д-р Крум Бонев и Методи Чимев

Това е било решено след среща между кмета на община Дупница Методи Чимев, медицинският директор на общинската болница д-р Крум Бонев и зам.кметът Крум Милев, който е и председател на Общинския кризисен щаб.
„В следващите три вечери ще има лекари по график, който вече е утвърден. На смяна ще застъпват след доц.Недин, последователно докторите Милев, Кирова и Борисова. Повечето лекари от общинската болница вече се възстановяват след ковид и се връщат на работа. Имаме уверение, че това ще даде възможност да бъде изготвен график с лекари всеки ден в триажа. Отново отправям апел да се включат и други лекари, за да можем да имаме 24-часово даване на лекарско дежурство. Използвам възможността да благодаря на всички тези лекари, доброволци, медицински персонал в триажа, че проявяват повече от професионализъм и разбиране на проблема. Само човеци с големи сърца като тях, както и лекарите от общинската болница, които до дни излизат от карантина, но вече дават заявка, че ще поемат дежурства в триажа, ми дава надежда, че ще се преборим. Разбирате ли какво означава да се грижиш не за една, не за две, а за жителите на 6 общини?! Разчитам и вярвам, че и нашите съграждани ще спазват мерките и ще помогнем на положилите Хипократовата клетва да я изпълняват с гордост.“, коментира Милев.
24 часа продължава да има в кабинета доброволец, който да насочва пациентите към възможностите за тестване.

3 КОМЕНТАРИ

  1. Вие сте лъжци и лицемери, Милев! Нямаше пукнат лекар в този кабинет 4-5 поредни дни! Хората идваха и си отиваха , вие сте едни некадърници и в тая епидемия съвсем се усрахте с Бонев, защо той не дава дежурства в кабинета, а??? Като сложиш да дадат дежурства Бонев, Гюзелева и Паризов, тогава искайте с кмета от другите лекари да дежурят там! Няма осигурени сестри, няма нищо, вие с Чимев има къде да се лекувате по София и ви дреме на к..ра нали?

  2. Круме иди ти да взимаш тестове на пациентите заедно с кмета и адаша ти д-р Бонев ние по цял ден ПРЕГЛЕЖДАМЕ в кабинетите си не се криеме като мишки у Крайници и да не си дигаме телефона

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here