Директорът на централата инж. Любомир Спасов.

От ръководството притеснени от липсата на лекар в Бобов дол, държат връзка с медици от София

В ТЕЦ „Бобов дол“ предприе масово тестване на всички работещи в централата, за да опазят работниците си коронавируса.
От централата съобщават, че не искат да чакат на изнемогващата от хилядите случаи на заразени държава и са решили да вземат мерки срещу вируса.
„На всички служители и работници в ТЕЦ „Бобов дол“ се правят масово тестове, за да опазим здравето им. Независимо дали са PCR, бързи или антигенни тестове, вярвам, че масовото им прилагане е ключът към справяне с кризата. На фона на увеличаващия се брой заразени, решихме да затегнем допълнително предпазните мерки на територията на ТЕЦ „Бобов дол“ и за това прилагаме масово тестване активно. По –този начин се опитваме да сме в помощ и на държавата ни, за да може навреме да се прекъсва веригата на заразяване и вирусоносителите да бъдат карантинирани.“ – това заяви изпълнителният директор инж. Любомир Спасов. Директорът посочи, че е силно обезпокоен от информацията за липса на лекари на територията на гр. Бобов дол и увери, че за екипа му вече е най-важен приоритет да се грижат за опазване здравето на персонала.
От ръководството на централата са се погрижили и поддържат връзка с уважавани лекари, занимаващи се лечение на коронавирус от София, които в случай на необходимост да предоставят експертни съвети и помощ. Освен това предприятието е изградило и собствен медицински център, който да се грижи за служители им.
„Правим всичко възможно, за да са здрави нашите служители. Снабдили сме персонала с лични предпазни средства. Хигиената на работното място е от първостепенно значение и за това дезинфекция се извършва ежедневно. Каквото е по силите ни, го правим. Ако искаме да спасим икономиката от ново затваряне, сме длъжни и сами да полагаме усилия и отговорност за справяне с тази изключително тежка ситуация. Вече умират прекалено много българи, лекарите са на ръба на силите си, време е да се опомним и всеки от нас да направи каквото може за победим в тази битка“, обясни още инж. Спасов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here