Управителят на „Ученическо хранене“ Дупница Христо Пигов не излиза от кухнята, докато е под карантина. Сладкиши, баници, превъзходни печива, рибни специалитети и всякакви гозби върти Пигов, докато е принуден да пази дома си заради коронавируса. Въпреки карантината, той сподели, че не изпуска от поглед и работата в „Ученическо хранене“ и храната, която отида до децата.
„Вече втора седмица следя онлайн работата в кухнята на общинското дружество „Ученическо хранене“. Иначе си запълвам времето с готвене, четене на книги, телевизия. Вече се чувствам добре. Миналата седмица беше критична, вдигах температура, бях загубил вкус, обоняние, но сега си наваксвам. Цялата къща ухае прекрасно. Преди малко направих баница. Използвам готови кори.“, каза Пигов. Той разкри рецептата за плънката, която е много успешна. Корите се редят една върху друга, намазват се разтопено масло, а плънката е от 9 яйца, сирене, кашкавал и щипка сода. По желание може да се добави и шунка.
Дребните сладки на Пигов също са на ниво.

Любимо ястие на семейството е пъстървата с лимон. Любовта към кулинарията той наследил от дядо си, който е бил шеф на „Балкан турист“ дълги години. Всички семейни и общински тържества в областта са организирани от него.
Пигов разкри, че е пипнал ковида от съпартиеца си Костадин Костадинов, който е председател на Общинския съвет и координатор на СДС за Югозападна България.
Както съобщихме, Костадинов тази седмица беше изписан от ковид отделението в частната болница и в момента се лекува в къщи. В онлайн включване за „4Власт“ Костадинов призова всички да бъдат отговорни, да спазват мерките и да пазят себе си, близките си и околните.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here