Любомир Кузев

Традиция стана в последните десетина години Народно читалище „Рила – 1898“ в Долна баня да организира изложби, посветени на големия християнски празник „Въведение Богородично“ и Денят на християнското семейство и младеж.

Тази година в условията на пандемията от коронавируса и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки колектива на долнобанското читалище подреди не една, а две изложби. В деня на черния петък и на открито на терасата пред културния институт долнобанци бяха зарадвани с изложбите-базари под надслов „Семейният уют в шевици и стъкло“.
Уникалните празнични шевици бяха измайсторени от талантливите ръце на агрономката Соня Костова, а рисуваното стъкло бе на счетоводителката в Детска градина „Юрий Гагарин“ в рилския град Нина Кьосева.
Десетки посетители се радваха в продължение на три часа на красотата и семейния уют на десетките подредени уникални произведения, дело на златните ръце на двете долнобанки. Някои дори отнесоха у дома за предстоящите празници от показаните творения, поздравявайки двете авторки на красивите шевици и на рисуваното стъкло.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here