3.3 C
Дупница
27.11.2020 09:39:56
начало Важни Уволняват петима служители на болницата, в която двама пациенти с коронавирус починаха...

Уволняват петима служители на болницата, в която двама пациенти с коронавирус починаха на стълбите

0

Уволняват петима служители на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД в Пловдив след проверка по случая с двама пациенти, оставени дълго време да седят на стълбите пред новооткритото COVID-звено. И двамата мъже впоследствие починаха, предаде Нова телевизия.

Уволнени са административен ръководител, лекар, двама санитари и шофьор на линейка. Други двама служители са с предупреждения за уволнение.

В резултат на събраните материали и доклад на нарочната комисия, назначена от изпълнителния директор на лечебното заведение, към момента е установена вината на седем служители, които са извършили или са допуснали извършването на нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинска помощ.

Комисията продължава работата си, тъй като има още въпроси и обстоятелства, които подлежат на допълнителна проверка и изясняване, съобщават от УМБАЛ „Свети Георги“.

От днес там се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг. За окончателните резултати на вътрешната проверка ще бъде съобщено след нейното приключване, а материалите ще бъдат предавани на разследващите и контролните органи, ангажирани с подаваните сигнали.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here