“Днес е един емоционален ден за нас, защото днес даваме старт на проекти, за които вложихме огромни усилия през последните шест месеца“, зам. – кмета Маргарита Минчева
По- рано днес бе направена първа копка на проект „Реконструкция и благоустрояване на улици на територията на община Костенец“, финансиран от Държавен фонд „Земеделие“ по Договор за безвъзмездна финансова помощ с фирма- изпълнител е „Галчев инженеринг“ ЕООД.
Преди старта на церемонията бе отслужен водосвет за здраве и благополучие за жителите на общината от отец Георги.
“Днес е един емоционален ден за нас, защото днес даваме старт на проекти, за които вложихме огромни усилия през последните шест месеца. В началото на месец октомври т.г. кметът на община Костенец г-н Йордан Ангелов сключи няколко договора за реконструкция на улици. Този проект е с особена важност тъй като касае реконструкция на улици в три населени места от общината. В гр. Костенец това са улиците „Кокиче“, където се намираме в момента и ул. „Родопи“, а по процедурата ще се реконструира и мостът на ул. „Здравец“, в село Костенец – ул. „Хан Аспарух“, ул. „Мусала“ и ул. „Иван Вазов“, в гр. Момин проход – ул. „Ружа“. Общата стойност на договорите е 1 758 172 без ДДС“, заяви зам. – кмета на общ. Костенец зам. – кмета на общ. Костенец Маргарита Минчева.
Дейностите, които ще бъдат извършени на всички улици включват ремонт и реконструкция на тротоарни настилки, полагане на асфалтова настилка, ремонт на съоръжения, полагане на вертикална и хоризонтална маркировка.
Госпожа Любка Кацарова – кмет на кметство с. Костенец сподели, че това са проекти, за които общ. Костенец е правила опит да получи финансиране от 2013г., но едва сега това се е случило, а също и че жителите на с. Костенец очакват с нетърпение ремонтните дейности.
Предстоящта реконструкция има огромна значимост и за жителите на гр. Момин проход. „Улица ‘Ружа’ е една от най-големите улици в града ни, а състоянието й в момента е повече от лошо“ , сподели Ивайло Котларов кмет на кметство Момин проход.
Председателят на Общински съвет – Костенец- Иван Банчев даде символично начало на ремонтните дейности.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here