„Една от целите ми е да се насърчават талантите на Костенец, не само в спорта, но и в музиката, изобразителното, сценичното и танцовото изкуство. Това съм заявявал винаги и ще продължавам да работя за това. Безкрайно горд съм с постиженията на всички таланти, родом от Костенец. Знам какви са вълненията и усилията, които влагат.“- това съобщи кметът на Костенец Йордан Ангелов във връзка с появилите се запитвания към него относно Фолклорна танцова формация „Костенец“ с ръководител г-н Ибришимов и различни коментари в социалните мрежи и добави, че мястото на ФТФ „Костенец“ е именно в Костенец.

Йордан Ангелов

„Това е така, защото тук съставът е най – силен, именно защото тук е родното място на танцьорите, тук са направили първите си стъпки в народните танци, тук са излезли за първи път на сцена, тук са били всички тези първи емоции за тях и не само тогава, а и до днес.
Във връзка с всичко това искам отговорно да заявя, че община Костенец по никакъв начин не може да се намеси в решенията на Читалищното настоятелство и ръководство на НЧ „Прогрес 1907“ гр. Костенец /за така създалите се събития/, защото няма основание за това, но това което обещавам е да съдействам на състава да продължи провежда своите репетиции и изяви в Костенец. Това заявих и днес на среща с г-н Ибришимов – ръководител на ФТФ „Костенец“.
Благодаря отново на децата за труда им през годините. Усилията им не са останали незабелязани. Днес, във времена на изпитания, повече от всякога сме длъжни да запазим българските традиции и дух. За това всички, които са приели това за своя мисия заслужават дълбоко признание.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here