Вчера почина Ивайло Василев Василев. Това е човекът, за който ОбС Бобов дол отпусна помощ от 500 лв. на извънредната сесия в петък.

Припомняме, че местните парламентаристи се събраха на второ извънредно заседание в петък. Последна точка от дневния ред беше разглеждането на две молби на граждани от Бобов дол.

Едната  беше именно на Ивайло Василев. Василев работил в Германия, получил инфаркт, прибрал се в родния си град, човекът е бил настанен в общинския хоспис. Състоянието му е било много тежко. Близките на починалия не са могли да покриват разходите за рехабилитацията му, затова и ОбС отпусна помощта от 500 лв.

Трагедията в семейството на починалия е започнала още в началото на тази година, когато бащата на мъжа умира. Ивайло има сестра, тя и неговата майка са полагали грижи за него, след което го настаняват в хосписа. Причината е, че те не са в състояние да полагат нужните медицински грижи за Ивайло Василев.

Другата молба е от Стойка Димитрова, на 68 години, която при падане чупи крака си. Транспортирана е по – спешност в частната болница в Дупница, жената беше оперирана от местния хирург д – р Николай Вардаров. Интервенцията струваше 2000 лв., местният парламент й отпусна 500 лв., нейното състояние е стабилно и се възстановява.

Екипът на 4ВЛАСТ изказва съболезнования на близките.

 

Драгомира Йорданова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here