Трагедия! Мъж от Якоруда увисна на бесилото

1
1

62-годишният Асен Бориков от Якоруда беше открит обесен на дърво в двора на майчиния си дом. На потресаващата гледка се натъкнали рано сутринта завчера съседи, които на път за работа минавали покрай къщата на Борикови. След като се поотърсили от първоначалния шок, хората подали сигнал на тел. 112. Почти незабавно на място се отзовали медици от Спешен център – Якоруда, който се намира съвсем близо до дома на мъжа. За съжаление намесата им била безпредметна, тъй като мъжът бил без жизнени функции, пише „Струма“.

Предполага се, че става въпрос за самоубийство, тъй като при първоначалния оглед, извършен от пристигналите на място криминалисти, не са установени следи от насилие.

Не е ясно какво е провокирало 62-годишния Асен да сложи край на живота си. Местни разказаха, че е бил много добър и кротък човек. Имал къща в непосредствена близост до тази на майка си, но живеел в нейния дом, тъй като не е бил семеен. Ежедневно излизал на кафе и приказка с приятели в центъра. Никой не е забелязъл да е бил изпаднал в депресивно състояние, но напоследък основните теми на разговори са му били истерията около коронавируса и заболелите.

Това не е първият случай на обесване в Якоруда. Последният подобен е от февруари месец тази година. Тогава на живота си посегна 48-гoдишeн мъж, който също бе открит обесен в родната си къща. Мъжът бе намерен, след като близки подали сигнал, че не са го виждали.

През 2017 година на живота си посегна млад мъж на 30 години. Той се обеси посред бял ден на дърво в близост до Горското стопанство в Якоруда.

През 2014 година 53-годишен се обеси пък на дърво край овчарник в покрайнините на града. Трупът бе забелязан от машиниста на теснолинейката.

През 2013 година на живота си посегна 51-годишен, който бе намерен обесен в селскостопанската постройка на дома си.
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Докъде ще ни докара мизерията ?
    Човек се чувства безполезен в тази робска колония, няма бъдеше, няма работа, няма нормален живот. Младите бягат по чуждите държави, но и там не е добре. Пари се изкарват, но няма социална среда. А със старите тук буквално се подиграват. В Германия, Испания и Италия след 5 години трудов стаж ти дават 500 евро социална пенсия, а тук 200 лева след 40 години…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here