Д-р Тонев: Приемете сериозно корона инфекцията, тя наистина съществува ! 83 пациенти с усложнения в Сандански, 57 в петричката болница

Д-р Илия Тонев

Валентин Герчев

83 са пациентите с усложнения в санданската болница, 57 са в Петрич, информира управителят на „Югозападна болница „ООД, д-р Илия Тонев. Свободните легла в двете съседни болници, са 4 в Сандански и около 5-6 легла в петричката болница. В реанимация положението е много тревожно, съобщи д-р Тонев, който даде подробна справка за настанените болни. В санаданската болница се лекуват в реанимация общо двама  пациенти, докато в петричката болница те са седем. Доктор Тонев призна, че много от пациентите  се нуждаят от кислородо терапия .

За щастие към настоящия момент няма заболели лекари и сестри и от двете болници. “Към настоящият момент това не е толкова притеснително !“, обяви още управителят на болница „Югозападна „. Той изостри вниманието обаче от недостига на лекарства в аптечната мрежа в Сандански и Петрич, но допълни, че „ не може да се отчете сериозен дефицит „.

Доктор Тонев излезе с призив към населението: Спазвайте предписаните мерки, те са адекватни „,изрази личното си мнение той и допълни : “Приемете сериозно корона инфекцията, тя наистина съществува !“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here