Вандали нарязаха парапета на велоалея „Бели Искър“ дни преди откриването, кметът на селото: Ще я възстановим

Дни преди откриването вандали нарязаха новоизградения парапет, очертаващ и обезопасяващ велопътека „Бели Искър“ край самоковското село. Изчезнали са и указателните табели на мястото. Кметът на селото Благовест Бичаков съобщи, че няма да остави нещата тека и по случая ще бъде заведено досъдебно производство. Той се закани парапетът да бъде възстановен.


А на място погромът е пълен. За нарязания парапет са съобщили хора от селото, които са участвали в изграждането на пътеката. Засега авторите на посегателството не са открити. Местните обмислят идеята да бъдат монтирани видеокамери по трасето.
„Това е парапетът, който е част от велопътека “Бели Искър”, която трябваше да открием официално съвсем скоро! Някоя нищожна и дребна душица е решила, че нямаме нужда от такава “глупост” и затова е срязала парапетите и е откраднала указателните табели. Такива “хора” се подиграват с труда на останалите и взимат решения какво да има и какво да няма в Бели Искър. Само да напомня на този “майстор”, че това се води разрушаване на общинска собственост и ще бъде заведено досъдебно производство!! Няма да оставя нещата така! А иначе ние започваме отначало и се надявам скоро тази велопътека все пак да бъде факт!!!”, сподели Бичаков.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here