Тече процедура по изграждане на канализация в турската махала на петричкото село Яворница, след брожение на депутата от ВМРО, Ст. Божинов

Стоян Божинов

Валентин Герчев

В момента върви процедура по изграждане на канализация в турската махала на петричкото село Яворница, информира зам.кметът по ТСУ и ОР на Петрич, Минка Салагьорова . “Процедурата е една от най-дългите и ще отнеме доста време, но работим по нея.“, обясни Салагьора на въпрос, колко време ще отнеме докато стартират строителните работи на новата канализация. Самата процедура изисква и разрешение за заустване на отходните води, които трябва да се включат в основен воден обект.

Припомняме, че преди време народният представител от ВМРО, Стоян Божинов обвини селския кмет, Стефан Вангелов и в частност община Петрич, че не са осъществили дейности по узаконяване на канализацията и тя в момента е незаконна.

В дебатите се стигна до обиди, изпуснати нерви, които не бяха нужни, след като въпросната канализация ще бъде въведена в режим на експлоатация с цялата нужна документация, за облекчение на жителите на квартала.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here