Д-р Соколова отвори документите на д-р Матеев.

Тройка по милост на концепцията за развитие на общинската болница в Дупница писа комисията по избор на нов управител на кандидата д-р Матей Матеев. Както съобщихме, той остана единственият кандидат за поста, след като опонентът му Радой Стоянов беше декласиран. При отварянето на документите стана ясно, че Стоянов е пуснал в деловодството на общината единствено заявление за участие в конкурса, без да приложи никакъв друг документи. Никой не разбра кой е този човек, дали е лекар, икономист и дали изобщо съществува. От него имаше пуснат само едно заявление за участие.
20 минути комисията, в която участваха д-р Мария Соколова, Йонко Гергов, Миглена Вельова, Станислав Павлов и представителят на РЗИ д-р Галина Пенкова, напразно чакаха някой от кандидатите да се появи. Процедурата по отваряне на документите стартира в 11,20 часа, вместо в 11 часа. Стана ясно, че никой от двамата кандидати не е позвънил, за да каже, че няма да присъства. Миглена Вельова коментира, че това не показва сериозно отношение към конкурса.


В последствие и концепцията на д-р Матеев се е оказала пълно разочарование за комисията.
„Концепцията на д-р Матеев приличаше на курсова работа, но не писана за нашата болница. Писахме по милост 3.“, коментира Йонко Гергов.
Така конкурсът е прекратен и трябва да се насрочи нова процедура, което става с решение на Общинския съвет.
Това беше поредният опит да се намери нов управител на болницата. Вече трета година лечебното заведение се управлява от прокуриста Мария Жайгарова. През лятото тя заяви, че иска да напусне поста.
Припомняме, че д-р Матей Матеев е бивш зам.- министър на здравеопазването от кабинета на тройната коалиция. Подава оставка през 2008 г. заради скандал, свързан със интервенции със стволови клетки. Иначе той предоставил в общината дипломи куп дипломи, специалист е по хирургия, онкология, има здравен мениджмънт.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here