Обвиняеми по дела на районните прокуратури в Петрич и Сандански на съд за незаконно отглеждане на марихуана

Районна прокуратура – Петрич е предала на съд А.К. по обвинение за извършени от него престъпления по чл. 354в, ал. 1 от НК и по чл. 354а, ал. 3 от НК.

През пролетта на 2019 г. обвиняемият засял растения от рода на конопа (марихуана) на нива в района на гр. Петрич. Впоследствие, до 09.10.2019 г., той отгледал тридесет броя такива, с височина от около 100 см до 120 см. Общата им маса в сухо състояние е 5,210 кг, със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 14,2 %. Стойността на наркотика възлиза на 20 840 лева.

Освен това обвиняемият К. незаконно държал марихуана, разпределена в няколко обекта, оценена, съгласно Постановление на МС относно тарифи за нуждите на съдопроизводството, на 1488 лева.

Приключило е досъдебното производство, водено от Районна прокуратура – Сандански срещу А.А. за незаконно отглеждане на растения от рода на конопа (марихуана). Обвиняемият ги засял и отглеждал в местността „Тодоров усое“, в района на с. Палат, община Струмяни, на нива от 45 кв.м. Същите били установени и иззети на 26.06.2020 г. Прокуратурата е предала А.А. на съд с внесения обвинителен акт.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here