С церемония за издигане на знамената започна отбелязването на Димитровден – Ден на Радомир. Кметът Пламен Алексиев и председателят на Общински съвет – Радомир Светослав Кирилов издигнаха българското национално знаме, флага на ЕС и този на града пред сградата на общината.
Традиционният тържествен водосвет за празника беше отслужен от отец Александър Стоев, архиерейски наместник на Радомирска духовна околия.
В Общински исторически музей – Радомир се откри изложба-живопис на художника Богомил Благоев, който присъстваше лично на експозицията.
За да уважат събитието, дойдоха и други майстори на изобразителното изкуство, в лицето на Елена Темелкова, Станислав Тасев, Милена Николова и Катя Йоцова. Изложбата ще остане на разположение на посетителите на музея в Радомир един месец.
Кулминацията на празника беше прожекцията на филма “Всички пътища водят до…Радомир” пред сградата на общината. Продукцията обра овациите на десетки радомирци, които дойдоха на място да я изгледат, спазвайки необходимата социална дистанция помежду си. Филмът е дело на “МониАрт-студио”, по поръчка на Община Радомир, а негов сценарист и режисьор е Симеон Григоров. Със свои роли във филма участват Ася и Иво Иванови. Иво Иванов е психолог в ОУ “Христо Смирненски” в Радомир, а неговата съпруга Ася е учител в детска градина “Осми март” в града.
Празнична заря ще озари небето над Радомир в 21:00 часа.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here