От 19 октомври с коронавирус инфекция са диагностицирани 29 лица, броят на активните е 85. Под карантина са 94 души. Има и 2 смъртни случая
Днес се проведе заседание на общинския кризисен щаб във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в страната. За щастие Софийска област не е сред най-засегнатите области заразените са по-малко от 40 на 100 хил. души. Председателя на кризисния щаб д-р Красимира Ковачка докладва функционирането на създаденото Ковид отделение, където в момента се лекуват 7 човека.
Съгласно заповед на министъра на здравеопазването от края на миналата седмица, всички болници трябва да преструктурират отделения, като минимум 10% от общата леглова база да стане за лечение на Ковид 19. Това за нашата болница означава още 50 легла + осем интензивни.
Другото, което бе обсъдено на днешното заседание е, че ще бъдат засилени проверките от РЗИ и полицията във връзка със спазване на противоепидемичните мерки, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването. Ще се проверяват автобусите от градския транспорт, хранителните магазини и заведенията за хранене за носене на маска и спазване на дистанция.
За изминалата седмица за община Самоков се отчита значително повишаване на броят на положителните PCR тестове. През август и септември отчетохме значителен спад, но от началото на октомври започна повишаване на броя на диагностицираните. Така за изминалата седмица от 19 октомври до днес с коронавирус инфекция са диагностицирани 29 лица /за сравнение предната седмица те са били 14, а първата седмица на октомври – 7/. Броят на активните лица към тази сутрин е 85, от които 12 са настанени в болница.
За съжаление за изминалата седмица има и два смъртни случая, с което починалите от коронавирус на територията на община Самоков от началото на извънредното положение станаха 11. Под карантина към данните от тази сутрин са 94 лица.

НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here