Заради положителната проба на Н. Нанков: Премиерът Б. Борисов и още трима министри под карантина

Бойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов е в самозолация, след като стана ясно, че заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков е заразен с COVID-19Двамата бяха заедно на обиколка преди дни.  Под наложителна карантина са още трима министри от групата на ГЕРБ.

Във Facebook премиерът пише, че си е направил PCR тест, който е отрицателен, но въпреки това ще остане под карантина до нови разпореждания на РЗИ.

Бях информиран от заместник-министър Нанков в 16:00 ч., че е с положителен тест за COVID-19. Очаквам разпорежданията от органите на РЗИ и дотогава ще се самоизолирам. Последно съм бил контактен с него преди пет дни“, пише Борисов.

Столичната регионална здравна инспекция е наложила карантина на всички близки контактни лица на зам.-министър Николай Нанков. Освен премиера под наложителна карантина са министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, както и Севделина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ, съобщи Регионална здравна инспекция-София.

topnovini.bg
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here