От РЗИ Перник съобщават, че за 22 октомври са регистрирани 35 нови случая.

Дискотеки, нощни барове, нощни клубове затварят врати в Перник. Кметът на община Перник Станислав Владимиров е издал заповедта след заседание на областния кризисен щаб.
Справката за 22 октомври показва, че са регистрирани 35 нови случая на COVID-19. От тях в болница са настанени 5- има души. 25 от случаите са в Перник, по два в Кладница и Мещица и по един в Радомир, Ковачевци, с. Люлин, с. Слаковци, с. Ноевци и с. Калище.
Активни към момента са 172 случаи, от тях 135 на домашно лечение и 37 хоспитализирани. Под карантина са 318 души в областта, най- много са в Перник- 246. Един от регистрираните случаи е ученик в СУРИЧЕ „Петър Берон“ гр. Перник. Детето не е посещавало учебното заведение в последните осем дни, няма поставени ученици под карантина.
Кметът Станислав Владимиров е издал заповед също за задължителна дистанция от 1,5 м и носене на маски на пазари и тържища.
Автобусите от градския транспорт ще бъдат дезинфекцирани, преустановява се провеждането на организирани масови мероприятия на открито и закрито. Свива се работното време на ресторанти и кафенета, които ще са отворени до 22.00 ч. Мерките влизат в сила от утре 4.10.2020г. за срок от 14 дни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here