Директорът на д-р Ивка Георгиева заяви, че болничното заведение има готовност да отвори отделение за пациенти с КОВИД-19. 16 лица на територията на Община са потвърдени със заразата
Във връзка със завишения брой на пациенти с Ковид-19 на територията на страната, днес се свика заседание на Общински кризисен щаб. По предписание на директора на РЗИ и съгласно заповед на министъра на здравеопазването, всяко болнично заведение е задължено да приема пациенти и да има отделение за борба с Ковид-19. В присъствието на представители на Общинска администрация, представител на РЗИ София област, представители на Медицински център и МБАЛ Ихтиман, както и на РУ гр. Ихтиман, директорът на МБАЛ Ихтиман – д-р Ивка Георгиева заяви, че болничното заведение има готовност да отвори отделение за пациенти, диагностицирани с КОВИД-19, при необходимост. Към днешна дата, на територията на Община Ихтиман, има 16 лица с потвърден случай на Ковид-19.
„МБАЛ Ихтиман“ ЕООД се обръща с призив към всички граждани, които имат медицинско образование. При необходимост, МБАЛ Ихтиман ще набира доброволци – студенти и специализанти по медицина, които искат да подкрепят екипа на лечебното заведение в усилията за ограничаване на заразата от коронавирус, а също и в грижите за пациентите. Всеки, който има желание да се включи доброволно и има медицинско образование, в здравните грижи и в превантивните дейности, следва да подаде заявление в отдел „Личен състав“ в Административната сграда на заведението.
Уважаеми съграждани, обръщаме се към Вас с апел да се носят маски, където има риск и струпване на хора. Молим да се спазват всички наложени противоепидемични мерки. Най-важно е да запазим както нашето, така и здравето на нашите близки! Не подценявайте възникналата ситуация!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here