Болницата в Перник набира доброволци срещу КОВИД- 19, читатели: Къде е Ирена Соколова, нали обеща да помага?

Ирена Соколова
Ирена Соколова
„Във връзка с усложнената обстановка с COVID -19 в Инфекциозното отделение на МБАЛ – „Рахила Ангелова“ гр.Перник има огромна нужда от доброволци, които да изпълняват функциите на санитари. Инфекциозното отделение е с 15 пациенти с Ковид -19 при брой легла -15 бр. Голяма част от медицинския персонал е в пенсионна възраст и с хронични заболявания. Благодаря предварително на отзовалите се.“, призовава от ръководството на болницата в постове във ФБ.
„Къде е сега Ирена Соколова, нали тя даде заявка да стане доброволец, защо не го направи, ето дойде миги“- пишат на редакционните ни пощи читатели.

Припомняме, че на 15.03.2020 година, бившият областен управител на Перник Ирена Соколова беше сред желаещите да помагат на лекари и пациенти в битката с КОВИД-19. Тя се е отзовала на призива на УМБАЛ „Александровска“, където както вече стана ясно само за ден са се явили 77 доброволци.Ирена Соколова  бе уволнената от премиера Бойко Борисов заради водната криза в Перник, а по професия е психотерапевт, и години наред е била медицинска сестра.

Стата ясно и, че след като две паралелки от Природоматематическата гимназия в Перник са карантинирани с коронавирус, част от родителите на съседното Руско училище започват да изтеглят децата си от класните стаи доброволно и да се притесняват за здравето на учениците си.

Ирена Соколова отказва да си дигне телефона.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here