Венко Стефанов

Всички собственици на заведения си отдъхнаха от решението на общински съвет в Санаднски, след днешното решение. По предложение на кмета и подкрепено от групата общински съветници от ПП ГЕРБ, Стоян Стоев, местните такси и цени на услугите остават същите. Стоев призова колегите си те да не се вдигат, предвид облекчаване на работа на бизнеса, което ще е един вид облекчение за самите тях. На това предложение се противопоставиха съветниците Христо Иванов и Явор Аргиров. Те изразиха несъгласие, тъй като според тях таксите за търговците трябва да са продукт на услугата, която извършват. Това обаче не бе прието и отпадна от дебатите. С гласовете на повечето общински съветници Наредбата за мастните такси и цени на услуги остана в предишния си вид, без изменение. Припомняме, че тя бе заложена като точка в дневния ред на предишното заседание на ОбС, но с гласовете на съветниците отложена за сегашното извънредно заседание.

Общинарите гласуваха също да не се пипат и цените, за плащане от търговците за тротоарно право. Кметът на Сандански, Атанас Стоянов подкрепи идеята, те да останат непроменени, тъй като през зимния сезон повечето заведения не работят и формално не осъществяват търговска дейност. Така всички собственици ще заплащат тротоарно право на всяко 10 число следващ месец от годината.

Парлива тема за курортният град бе за таксата, която собственици на домашни животни плащат за извършена услуга целогодишно. От възникналият дебат стана ясно, че в община Сандански има всичко на всичко 12 регистрирани питомници, а таксата, която те плащат за година е в размер на 10 лв. Таксите за домашни животни също остават на старите си цени и непроменени.

Стоянов поясни, че само за 10 дни са били кастрирани общо 290 бездомни кучета, които наистина представлявали проблем за общината, като курортна община, заради сигнали, че те създават проблеми на жителите и готите. Пояснението на кмета бе на поставен от колегата му Ивелин Терзийски въпрос относно кастрацията на бездомните кучета .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here