Рано тази сутрин е издъхнал 95- годишният дядо, който беше измъкнат от къщурката си във вилна зона „Лавандула“ в землището на самоковското село Злокучене.
Както съобщихме, съседи на стареца биха тревога, че той мизерства сам. На място беше извикана линейка и човекът беше закаран в МБАЛ Самоков. Първоначално беше съобщено, че той е с леки измръзвания, но годините и тежките условия, при които е живял, са си казали думата и той починал към 5 часа тази сутрин.
Стана ясно, че мъжът е от София и, макар да има три деца в столицата, живее съвсем сам край самоковското село. От социалните в Самоков съобщиха, че перманентно са го посещавали и са пуснали сигнали до полицията и прокуратурата. Проблемът е, че той имал адресна регистрация в София и не било възможно да се настани в Самоков.
Вчера социалните са се свързали с общината в район „Сердика“ в София и била постигната договорка дядото да бъде настанен в кризисен център, щом бъде изписан от болницата. За съжаление той не дочака това. Сега са на ход нови договорки по линията София- Самоков за уреждане на погребението, което ще бъде служебно. От социалните съобщават още, че никой от тримата наследници на възрастния мъж не отговарял на телефонните обаждания, а изпратените писма до адресите им в София се връщали неотворени.

1 коментар

  1. Ако се бяха погрижили за него наввреме, нямаше да се стигне до там. Нека не чакаме някои да умре за да се сетим, че имаме ангазименти към болните и слабите :(((

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here