„Пуснахме водоподаването в 18,10 часа. Справихме се с огромната авария.“, това съобщи председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов, който е на мястото заедно с директора на ВиК Дупница Илия Илиев.


Както е известно, аварирала тръба остави на сухо Дупница и селата от общината. Благодарение на алтернативни водоизточници за някои от кварталите през последните дни се подаваше вода в определени часове.
„Пуснахме водата към централна градска част. По различно време, но след до 1- 2 часа, всичко трябва да се нормализира и тя до потече по чешмите в цялата община.“, обяви Костадинов и с Илия Илиев предупредиха хората пестят водата и да имат предвид, че тя няма да бъде годна за питейни нужди в рамките на следващите 24 часа.


„Нормално е водата да е мътна заради строителните дейности по възстановяването на тръбата. Затова в никакъв случай да не се използва за питейни нужди.“, подчерта Илиев.


Тръбата изби в петък, от водното дружеството отремонтираха аварията, но се получил хидравличен удар и тя се спука на друго място. Вчера беше съобщено, че на място са излети около 30 куб. бетон, за да се фиксира проблемният участък.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here