ОбС –Петрич обяви конкурс за управител на водното дружество, изборът му е в началото на януари

Валентин Герчев

Общински съвет Петрич обяви конкурс за управител на ВиК ЕООД, тъй като договора на сегашният изтича до дни. Съветниците взеха решение единодушно с 24 гласа, конкурса да се състои на 05.01.2021 година. Сегашният управител ще е временен изпълняващ длъжността, със същата заплата и отговорности, решиха още колегите му общинари. Конкурсът ще е с председател на изборната комисия, съветникът Георги Ангелски, от групата на ПП ГЕРБ, като в нея ще има и юрист и друг член, както е по закона за избор на управител на общинско дружество. Срокът не трябва да е по-кратък от 30 дни, след решението, обнародвано от Областният управител и въвеждането му в сила, отчитайки настоящето решение на общинските съветници.

На днешното заседание общинските съветници гласуваха с гласовете на 22 общинари и закупуването на два багера с лизингов договор, за нуждите на водното дружество. Всеобщо е мнението, че досегашният управител инж.Ивайло Христов се справя перфектно със задълженията си и по-всичко личи от нагласите на колегите му, че той отново ще оглави дружеството за срок от три години.

Следващият месец „ЕООД „ВИК ще изплати и заема от 590 000лв., което е само плюс при избора му за управител втори мандат .
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here