Дядо Георги Захаринов с двамата си внуци Георги, вляво, и по- малкият Пепи.

България си намери талант в Дупнишко. Екипът е поканил за участие в кастингите тандема дядо и внук Георги Захаринови от Яхиново, които пленяват дупничани с вдъхновяващи изпълнения на патриотични стихотворения и разкази.


9- годишният Гого, облечен в четническа униформа, беше най- голямата атракция на тържествата в чест на Христо Ботев на 2 юни в Дупница. Дуото представи монолог на цар Иван Шишман навръх 6 септември. Клипчетата с техни изпълнения пък са хит в мрежата.
От „България търси талант“ стигнали до тях, след като провели проучване. От читалището в Дупница им препоръчали двамата Захаринови. Така родителите на Гого получили обаждане от екипа на предаването. Дядо и внуче вече са минали предварителния кастинг. Голямото прослушване е насрочено за 22 ноември и те вече репетират усилено. На сцената ще представят стихотворението „Мъртвото момченце“ от Назъм Хикмет, като акцентът е насочен към трагичната съдба на децата бежанци, загинали в Средиземно море. Бащата на Гого- Методи, обясни, че в оригинал стихотворението е „Мъртвото момиченце“, но дядото е преработил текста за изпълнението на своя внук. Захаринов старши участва с дикторски текст. Малчуганът е наследил именно от него артистичната си натура и вече от 2 години усилено заучава нови текстове под дирегентската палка на дядото. Той пък е работил като минен техник, но сърцето го е теглило към сцената. На времето е участвал като актьор в театъра в Дупница. Занимавал се е също и с режисура. Сега е най- щастливият режисьор, защото режисира внука си и му партнира в изявите.
Дупничани могат да ги видят в понеделеник, когато е празникът на града. Те ще представят „Убийство“ от Чудомир.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here