Тя бе посрещната от бившия кмет на Петрич, Вельо Илиев и ексглавният секретар Туфчо Санкакчиев, в компанията на екипа си от Благоевград и столицата

Валентин Герчев

Председателят на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова призна на брифинг в Петрич, че в предизборната си кампания за кмет на столицата Бойко Борисов е използвал доносници, от щаба й, които са го информирали, за всичко. Всъщност това е станало на вчерашното съдебно заседание, на което Манолова е предявила съдебен иск за клевета спрямо премиера в размер на 15 000 лв., които средства ще дари, ако спечели, за нуждите на Волуяк, където е имало нужда от изграждането на детска площадка. Манолова бе посрещната в Петрич от бившият кмет на Петрич, Вельо Илиев и ексглавният секретар Туфчо Санкакчиев, в компанията на екипа си от Благоевград и столицата. Манолова обясни, че към този момент за Петрич все още не е ясно кой ще оглави на местно ниво „Изправи се.БГ.“.

Манолова се е разграничила и от срамното прозвище, с което я свързват от години, че е “Сестра Галева“. Това определение тръгнало от един колаж, на който тя е била заедно с прословутите братя от Дупница.“Разбира се, че се разграничавам!“, отвърна в отговор на въпроса на 4 ВЛАСТ, Манолова. Защо не попитате Борисов, когато дойде в Петрич, как по негово време братя Галеви напуснаха страната.

В своя защита тя обясни и, че премиерът Борисов контактувал с лица от подземния свет, като Пашата или пък, като Каратиста .“Ако някои има връзка с тези лица, от подземния свет, то това не съм аз!“,бе категоричното и становище пред медиите в Петрич.По думите и именно тези лица, са сочени, като едни от най-печелившите, свързани с печелене на обществени поръчки .

Иначе на брифинга Манолова наблегна на четири основни цели, които ще бъдат и приоритет в предстоящите парламентарни избори. Повечето прозвучаха популистки, като разформирането на ЧСИ, след като бъде изготвен и внесен в парламента закон за частния фалит. Като допълнение, към него ще се иска и разпускането на Регионалните дирекции по опазване на околната среда, които по думите обслужвали частни интереси. В програмата, има и залегнало, като приоритет и минимален месечен доход от 1000лв., както и минимална пенсия в размер на 369 лв. А, като цяло ще се търси и вариант за пълното преизчисляване на доходите на възрастните хора под формата на месечна пенсия и т.н.

Манолова смята, че протестите са изиграли своята роля, но ще искат оставката на Борисов и на правителството, тъй като това е било къща построена от карти и която скоро ще рухне.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here