Глад за квалифицирани работни кадри мъчи ТЕЦ „Бобов дол“. От централата съобщиха, че за запълване на екипа се нуждаят от инженери, монтьор, заварчик, стругар и др.

Директорът на централата инж. Любомир Спасов.

Както е известно, ТЕЦ- ът е един от основните работодатели. Около 1000 семейства получават препитанието си благодарение на работа в предприятието или със съпътстващи дейности. Стана ясно, че на място се трудят над 850 работници. Новият директор инж. Любомир Спасов съобщи, че не предвижда съкращения.
„Нямаме такива планове, даже търсим нови хора. Търсим специалисти в областта на металообработката, заварчици, монтьори. Това е неиженерен състав. Отделно инженери топлотехника, електротехника. Средната заплата в ТЕЦ- а е 1300 лв. Един заварчик чисто взема над 1300 лв., възнагражденията за един миньор и ел. техник е над 1000 лв.“, сподели Спасов. А проблемът с кадрите е голям, защото няма училище, където да се обучават такива работници.
„Имаме хора, които идват с възможности, ние тук ги доразвиваме и ги обучаваме. Липсата на специализирано училище се усеща сериозно. Идва момент, в който няма кой да работи. Тук виждам и млади хора, но в „Топлофикация“ Перник над 50% от работещите са пенсионери. Те работят, защото няма с кого да бъдат заменени. Чувстват, че имат още сили и се трудят. Няма кадри, които да дойдат след тях.“, добави Спасов, който застана начело на ТЕЦ „Бобов дол“, идвайки от шефския пост в „Топлофикация“ Перник.
А иначе стана ясно, че ТЕЦ „Бобов дол“ търси инженер, топлоенергетика, електроинженер, машинен инженер, специалист „КИП и А”, монтьор електроборудване, машинен монтьор, заварчик, оксиженист, газозаварчик, стругар, борвергист и техник, асансьорна техника.
Молбите и CV- на кандидатите се приемат на място, по пощата или на email: ls@tecbd.com.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here