Неуморната Атанаска Лазарова приветства всички, пожела им здраве и дълголетие, да забравят грижи и неволи

Гостите бяха посрещнати с китка здравец и погача с мед и всички се веселиха до насита с музиката и песните на човека-оркестър Васил Сотиров
На патерица, заради пандемията от коронавируса, сто пенсионери от пет приятелски клуба, празнуваха Денят на възрастните хора – 1 октомври, в хотелския комплекс „Никол“ в Долна баня.
Домакини на празничната среща бе пенсионерският клуб „Надежда“ в рилския град с неуморимата председателка Атанаска Лазарова.
Гостите бяха посрещнати с китка здравец и погача с мед, след което всички се веселиха до насита с музиката и песните на човека-оркестър Васил Сотиров.
В началото Атанаска Лазарова приветства всички пенсионери, като им пожела здраве и дълголетие, да забравят грижи и неволи и да се насладят на един прекрасен есенен ден.
Поздравления, цветя и подаръци за домакините поднесоха Дана Янинска – председател на Общинския съвет на пенсионерския съюз в Ихтиман и Андрей Младенов – председател на пенсионерския клуб „Люляк“ в Костинброд.
С едноминутно мълчание бе почетена паметта на бившия председател на пенсионерския клуб „Явор“ от Пазарджик Крум Николов – стар приятел и съмешленик на хората от третата възраст в региона.
На срещата присъстваха и пенсионери от клуб „Еделвайс“ от самоковското село Марица, както и от клуб „Зелен здравец“ от село Костенец с председател Лиляна Пенджурова.
Много настроение и емоции в празничната среща поднесоха със своите изпълнения дамите от мажоретния състав „Стара майка“ от Ихтиман.
Последва тържествен обяд в хотелския комплекс „Никол“, като за вкусните питиета и храни се погрижиха Катето, Ради, Митко и Ники с управителката Меги Джамбазова.
Почти четири часа хората от третата възраст се веселиха и танцуваха, многокатови хора изпъстриха дансинга, завъртяха се танга, румба, блусове, сиртаки и кючеци.
Макар и в условия на извънредно положение и падемията от коронавируса, пенсионерите от петте приятелски клуба показаха, че животът продължава и всеки гледа с надежда за дълголетие в бъдещето!
Любо Кузев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here