Румен Томов и Андон Тодоров

Пир по време на чума организира председателят на Общинския съвет в Благоевград Андон Тодоров. Това стана ясно на пресконференция на кметския екип. На брифинга кметът Румен Томов съобщи, че в общината е пристигнала фактура на стойност 10 800 лв. за престоя на съветниците в 5- звезден хотел в Сандански за организиран семинар, противно на твърдението на Тодоров, че народните избраници сами ще осребрят сметките си.

Зам.- кметовете В. Павлова, Я. Попвасилев. На заден план кметът Р. Томов разговаря с юриста на общината.

„Хотелът е 5- звезден. Ще се настанят в най- хубавия хотел в Югозападна България. Това при положение, че имаме 18 млн лв. дългове. Всеки един от тях може да си плати.“, коментира Томов. Заплатите на съветниците са по 500 лв. за едно явяване на сесия и евентуално участие в комисия за месеца. Председателят взема 1800 лв. Стана ясно, че бюджетът на Общинския съвет е 480 000 лв.
Пресолена се оказа и темата с юриста на Общинския съвет. Твърденията са, че от общината не съдействат за назначаване на юрист, което спъва работата на местния парламент.„Готови сме да откликнем на всяка заявка за попълване на екипа. В момента има две заети щатни бройки. След няколко доклада от председателя за назначаване на технически сътрудници и юрист, посочихме критериите за назначаването на юриста. Едно от тях беше да има поне 1 година професионален опит. В крайна сметка беше предложен човек, който не отговаряше на това условие и той не беше назначен.“, разясни юристът на общината. През лятото молба за освобождаване от поста е подала Петя Гюрова. Като причина за решението си тя посочила несъгласие с Андон Тодоров, който поставил под съмнение професионалните й качества. Така постът остава вакантен.

Има възможност при нужда човек от администрацията да помогне за работата на ОбС. Нямаме такава индикация засега.“, заяви Томов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here